Der står jeg kan installere plugins på min nye WordPress hjemmeside, men hvad skal jeg bruge dem til?
Ja – hvad er et plugin?
Teknisk set er et plugin en tilføjelse af ekstra kode (flere filer) og dermed ny eller forbedret funktionalitet til det eksisterende system.
Når du lige har installeret WordPress – kan vi betragte det som 100% funktionalitet. Du får hverken mere eller mindre, end det WordPress lover dig, hvilket faktisk ofte er rigeligt – men mere om det senere!
Du er et krævende menneske, som alle os andre … og ønsker yderligere funktionalitet på din nye hjemmeside, og det er her, vi skal benyttes os af plugin!
Hør mig snøvle lidt omkring emnet i denne video 🙂
Den nye hjemmeside skal forbedres med et smart bannersystem, som på en elegant måde kan vise stemningsbilleder og reklamer i toppen af hjemmesiden. Et plugin til at løse denne opgave kunne være det gratis AdRotate Banner Manager

En vigtig udvidelse/tilføjelse til WordPress er Yoast SEO – et plugin som vi altid installere som det første. Vi er som udgangspunkt ikke 100% tilfreds med WordPress SEO engenskaber, men når Yoast SEO plugin er tilføjet virker alt optimalt.
(Ved du ikke hvad SEO er, kan du læse om emnet her.)
Nogle plugin er helt små udvidelser som Hello Dolly. Hello Dolly er et lille plugin, der som en af de får kommer sammen med WordPress filerne.
Det lille plugin er absolut ubrugeligt, men har alligvel stor betydning for WordPress nørder verden over. Hello Dolly viser små tekststykker af sangen “Hello Dolly” i administrationen. Dette plugin var en af de første udvidelser til WordPress (2004) – et symbol på håb og gejst.

Andre plugin er kæmpe udvidelser, som WooCommerce der tilføjer kompliceret webshop funktionalitet.
Hvad er et plugin – hvad består det af?
Når du i dag installere et plugin i WordPress, kan det gøres helt uden viden om hvad der sker … hvad der tilføjes!
I plugin-manageren kan du nemt ved enkel søgning og med få klik installere eller afinstallere helt uden nogen teknisk kendskab.
Det der rent faktisk sker er, at en pakket (zip) mappe med alle filerne downloades til din server (webhotel) og udpakkes i mappen /wp-content/plugins/
Et plugin består typisk af php filer, javascript filer, CSS filer, billeder o. lign.
(Som minimum af en CSS fil og en php fil!)
Når plugin’et aktiveres, tilføjes den nye funktionalitet til WordPress som plugin’et kommer med.
Hvad er plugins ikke så godt for?

Som lovet i begyndelsen af dette blogindlæg, vil jeg vende tilbage til, at WordPress faktisk kommer med stort set al den funktionalitet, en typisk hjemmeside har brug for. Samtidig er der bestemt behov for at begrænse brugen/mængden af plugins, da de hverisær udgøre en sikkerhedsrisko. En risko … mulighed for at invitere hackere ind i hjemmesiden!
WordPress er verdens mest benyttede CMS, og derfor også det mest yndede mål for hackere. Langt de fleste hackerangreb kommer ind via dårligt kodet eller ikke updaterede plugins. Derfor anbefaler vi ALTID at benytte så få plugins som muligt, og altid have dem opdateret. Du kan ofte nøjes med 3 – 5 plugins … hvor mange har du installeret?