WordPress som CMS

Hvad er WordPress – CMS eller blog?

Ja WordPress er kommet langt, siden det i 2003 så dagens lys for første gang.
WP var software, der skulle tilfredsstille datidens store “internet dille” – hver mand sin stemme … hver mand sin blog!
I dag er systemet vokset til verdens førende CMS, og benyttes nu af mere end 25% af samtlige hjemmesider.
Systemet har dog ikke glemt sine rødder – JA i dag er det bestemt et CMS, men har du blot brug for en lille personlig blog, er WordPress stadig svaret!

På Hjemmesider.dk har vi udviklet et specielt tema, der er 100% målrettet til at benytte systemet som CMS.
Yderligere har vi udviklet en lang række plugin, der sammen med temaet og de “almindelige plugin” tilføjer funktionalitet til systemet. Fra blog til fuldblods CMS!

Webdesign og WordPress CMS

Designfrihed

 • Farver – vælg selv farverne på siden. Baggrund, tekst, overskrifter, links o.lign.
 • Størrelser og proportioner
 • Fonte (skrifttyper) – mulighed for at benytte et utal af forskellige skrifttyper. Er de almindelige websikre ikke nok, kan vi benytte de populære Google fonts.

Responsive webdesign

Mobil og tablet (Ipad o.lig.) optimeret design. Det responsive design tilpasser sig skærmstørrelsen og er ikke baseret specifikt på hvilken telefon, eller tablet der benyttes. På den måde er det responsive design fremtid sikret. Nye telefoner og tablets kommer hele tiden på markedet, en evig strøm af produkter og opdateringer. Ved at lade hjemmesidens design være afhængig af skærmstørrelsen og ikke typen af styresystem eller version af telefonen, sikres en længere levetid for designet. Kodede man, så designet er optimeret specifikt mod eksempelvis Iphone X, ville man hurtig opleve, at hjemmesiden blev forældet. Apple skifter næsten til ny version hvert eller hvert andet år.
Apples IOS er bare ‘et mobilstyresystem, et andet populært er Googles Android – jo det Responsive design er en af de største og bedre udviklinger inden for web teknologien!

Responsive hjemmesider med WordPress CMS
Responsive design er i dag et must!

Webshop i WordPress

Sælg dine produkter online på en simpel og effektiv måde med WooCommerce – en sikker webshop løsning med alle fordelene fra WordPress – nem administration, SEO optimeret, mange gode udvidelser o.a.
Tag imod betaling for dine ydelser på internettet, om det er en “almindelig” webshop der sælger skjorter, eller et community site med abonnementsbetaling.

Webshop med fart - hastigheden på dit CMS er vigtigt

Open Source når det er bedst

Udover vores egne plugin benytter vi selvfølgelig nogle af de populære udvidelser som eksempelvis:

NB! For at sikre et sikkert og hurtigt CMS, anbefaler vi altid, at holde antallet af plugin til et minimum. Jo flere plugin du installerer på din hjemmeside, jo langsommere bliver den. Samtidig forøges risikoen for at hackeren kan komme ind og ødelægge data, hvis mange plugin installeres.

Gutenberg editor

Med WordPress 5,0 blev den gamle editor skiftet ud med Gutenberg. Gutenberg blev en ny og anderledes brugeroplevelse for alle, der i mange år har arbejdet med den gamle TinyMCE editor. Med Gutenberg er det gamle skrivefelt fra TinyMCE erstattet af et utal af nye byggesten / muligheder. Gutenberg inddeler dit indhold (content) i enkelte blokke. Modsat den gamle editor kan du nu vælg en billedeblok, galleriblok ja selv teksten er opdelt i små selvstændige enheder. En blok til brødtekst, en blok til din overskrift etc. En fundamental ny måde at tænke på. Læs mere omkring Gutenberg her.

Nyheder

Hold dine kunder og interessegrupper effektivt orienteret med nyhedsbreve, og XML feeds.
Tilføj et nyhedsbrev som MailChimp, Campaign Monitor, eller det danske Ubivox på hjemmesiden.

Skriv nyheder i dit WordPress CMS og send nyhedsbreve til dine kunder
Hold kontakten med dine kunder via nyhedsbreve

SEO i et CMS

WordPress er et CMS, der lever op til alle nutidens SEO anvisninger. Hvem ønsker i dag, en hjemmeside der ikke læses … ikke optræder i Googles søgeresultater (SERP)?
SEO er blevet af meget stor betydning ved online markedsføring. WordPress er den oplagte platform for arbejdet med online markedsføring!

Plugin som Yoast SEO og All in One SEO Pack, er næsten blevet standard for alle hjemmesider i dag.
Sammen med systemets egen opbygning og kodning er en af de to nævnte plugins med til at sikre en 100% optimeret løsning. Når man vælger et færdigt købe-tema, skal man dog stadig være opmærksom på, at der desværre stadig er mange tema udvikler, der ikke går op i SEO.
Vi har altid fuld fokus på SEO, når vi udvikler vores temaer! Er du i tvivl, om dit nuværende tema er kodet rigtigt, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte os.
(læs mere om SEO her.)

WordPress 100% SEO optimeret med Yoast SEO

Kontaktpersoner

Opret nemt alle firmaets kontaktpersoner i en specielt tilpasset post type, der gør det nemt at tilføje nye og redigere i tidligere tilføjede personer. Kontaktpersonens data oprettes ved at udfylde prædefinerede felter, hvilket sikre en ensartet og nem indtastning og opsætning  på hjemmesiden.

 • Inddel personerne i kategorier (hvis der er behov for det!)
 • Rediger og tilføj nemt kontaktdata ved de enkelte personer i prædefinerede datafelter
 • Layout sker helt af sig selv – alle personer står flot med billede og tekst både på din computer og smartphone
Opret kontaktpersoner på hjemmesiden

Spalter, billeder & accordion

 • Skriv nemt i spalter for at gøre din tekst mere læsbar og giv den et professionelt udtryk.
 • Sæt tekst og billeder op på en professionel måde, så de står pænt ved siden af hinanden. (tekstombrydning)
 • Opret accordion på de enkelte sider, når du har stor og afgrænsede tekstmængder – bl.a. velegnet til FAQ. Med et klik på overskriften ruler tekst området elegant ned mens andre skjules.
Skriv nemt i spalter

Sociale medier

 • Effektiv deling på Facebook, Twitter og Linkedin.
  – uden brug af scripts og eksterne http kald. Det sikre en hurtigere loadtid på hjemmesiden (Et stort problem på mange eksterne løsninger som benytter et utal af scripts og andre filer i deres løsninger.)
 • Mulighed for nemt og effektivt at linke til dine profilsider på alle de sociale medier.
Facebook og alle de andre sociale medier

WordPress et international CMS

Flere sprog på siden

Opret flere sprog på hjemmesiden, hvis du ikke kun henvender dig til det danske marked.
Internettet er globalt og flersproget, landegrænser er ophævet. Derfor er WordPress udviklet til at være et stabil og sikket CMS, når det gælder om at håndtere flere samtidige sprogversioner af hjemmesiden.

Opdateringer & sikkerhed

 • Hold ALTID systemet og de installerede plugin opdateret!
 • Hav ALTID backup af dit CMS! (database & filer)

Vidste du, at vi også kan hjælpe dig med altid at holde dit CMS opdateret for på den måde sikre dig bedre mod hackerne.
Ring eller skriv til os for at høre mere.

Husk nu at opdatere!

Installation af WordPress – hvordan gør jeg?

Har du selv mod på opgaven, kan du selv nemt installere WordPress. Mange webhoteller (host) tilbyder i dag et såkaldt One Click installation direkte fra webhotellets administrationspanel. Du behøver ikke tænke på FTP, database o.lign. Nemt og enkelt!
Det eneste jeg vil anbefale at ændre under installationen, hvis du kan via One Click, er database prefix fra wp_ til et selvvalgt prefix : myPrefix_

^