DEMO Html5DEMO WORDPRESSDEMO WEBSHOP

Hjemmeside pris – Hvad koster en hjemmeside?

Artiklen er opdateret den: 3. juni 2024

Vil du vide hvad en hjemmeside koster?
Vil du have en simpel “step by step” beskrivelse af, hvordan du får en gratis CMS?
Eller er du interesseret i en rigtig god hjemmeside pris samt personlig support og vejledning?

Så vil jeg her på siden give dig det fulde overblik!

Generelt omkring priser

Prisen er selvfølgelig afhængig af, hvilke udgifter webbureauet har under etableringen af hjemmesiden. Præcis som med alle andre produkter afhænger salgspris af produktionspris!

www med mønter der symbolisere prisen på en hjemmeside

Prisen kan opdeles i tre punkter:

 1. Omkostning til dit domæne
  Du kan ikke købe et .dk domæne, da det er den danske stat der ejer alle .dk domæner. Du har derimod mulighed for at leje brugsretten i en periode af DK Hostmaster.
  Den årlige leje af et .dk domæne er 60 kr.
 2. Omkostning til webhotel
  Siden skal fysisk gemmes på en computer, som vi alle døgnet rundt skal have adgang til, for at kunne se din siden. Derfor har du brug for et webhotel.
  Prisen ligger typisk mellem 20 og 200 kr. pr. måned
  (som ved så meget andet, får du også ved køb af webhotel hvad du betaler for!)
 3. Pris for selve siden
  Installering, udvikling, design, billeder, tekster, SEO o.a.

Det er her ved det tredje og sidste punkt, at prisen virkelig kan variere.
Jeg vil herunder prøve at gøre dig klogere, på alle de grunde der er for dette.  Jeg vil også vise dig en mulighed for, at få det hele 100% gratis, uden at gå alt for meget på kompromis med kvalitet.

Hvad er billigt og hvad er dyrt, når man skal udregne en hjemmeside pris?

Der er flere forskellige punkter der har indflydelse på en hjemmeside pris.
Her skal vi se på funktioner, design, hastighed, support og plads på serveren.

Hvis vi tager den sjove del første. Altså det du kan forvente, der bare virker, uden at det koster en bondegård.

På en god billig hjemmeside skal du kunne:

Derudover er det vigtigt, at du kan finde god information omkring hvordan systemet (CMS) benyttes, da du typisk står alene med opgaven og ikke har support fra et webbureau.

Har du modtaget en pris på en wordpress hjemmeside fra et andet webbureau, og er i tvivl om tilbuddet er rimeligt?
Eller har du problemer med at gennemskue de tekniske formuleringer i tilbudet, og hvad det rent praktisk betyder for dig?

BRUG MIG SOM SPARRING …
Med en telefonsamtale som giver dig ro i maven 🙂
Varighed: 1/2 – 1 time
(Timepris: 750 kr. uden moms / 937,50 kr. med moms)

Funktioner og ydelser der typsik koster mange penge:

GRATIS (næsten)
… en hjemmeside pris der er svær at slå!

Der findes i dag forskellige udbydere af Gratis hjemmesider eller i hvert tilfælde til en pris, der er så lille, at jeg vil liste dem her “gratis-afsnittet”.

For år tilbage var antallet af “gratis-udbyder” større, end det er i dag. Du kan måske selv huske, hvordan det tidligere ikke var unormalt, at blive “reklame-bombet” med gratis eller meget billige hjemmesider. En trend som ser ud som om, den har toppet og er på vej væk.
Om det er fejlslagene forretningsmodeller, kundernes uforløste forventning, eller udviklingen af de mange open source CMS i en mere brugervenlig retning, der har stoppet denne trend, er jeg ikke helt sikker på. Højst sandsynligt er det kombinationen af dem alle, samt hosting firmaernes indførelse af 1-Click installation.

Udbyder af “gratis” hjemmesider

I den nedenstående list, er det KUN den sidste, som jeg faktisk vil anbefale dig at benytte!
Vil dog gerne præsentere dem alle for dig, så du har muligheden for, selv at vælge den løsning du synes bedst om.

1-Click installation – den optimale og billige løsning

Som jeg tidligere skrev, er det min opfattelse at den slags ydelser er på retur. En vigtig grund til det er, at mange webhoteller i dag tilbyder det, der hedder “1-Click installation”. En 1-Click installation af eksempelvis WordPress eller en af de andre populære open source CMS som Drupal, Joomla o.lign.

Det betyder, at du kan købe et webhotel, og med et enkelt klik kan installere en ny gratis WordPress hjemmeside. Helt uden at rode med FTP, MySQL og andre besværlige bogstav sammensætninger 🙂
Et godt eksempel er det danske hostingfirma Netsite, som for kun 50 kr. pr. måned, tilbyder dig et professionelt webhotel. 
Her har du netop denne mulighed for nemt at installere WordPress. Læs mere på: netsite.dk/webhotel 

1-Click installation af WordPress på Netsite
NetSite – En nem og god måde at komme igang med WordPress

En sådan løsning som eksempelvis Netsite udbyder, er efter min mening den optimale løsning. 
Udover at kunne tilbyde en god hjemmeside pris, er det samtidig en professionel løsning, som ikke begrænser senere udvikling. Har du brug for hjælp til denne udvikling, er du nok ikke i tvivl om, at jeg meget gerne vil og kan hjælpe dig!

Hvad koster en hjemmeside på WebdK?

Her under kan du se mine 3 “pakker” som jeg tilbyder dig her på WebdK

UNDER 5.000 KR

UNDER 10.000 KR

Som ovenstående samt:

OVER 10.000 KR

Som ovenstående samt:

Derudover har jeg en professionel pakke bestående af et team med: tekstforfatter, webdesigner og SEO bureau samt mig selv som WordPress udvikler.
Denne “vi-gør-det-hele pakke” findes også i flere prisvarianter. Prisen afhængig selvfølgelig af hvor mange tekster teksterforfatteren skal skrive, og om der skal tilknyttes webdesigner og SEO bureau til projektet.
Pakken er tiltænkt firmaer og organisationer, hvor synlighed og tilstedeværelse på internet er af afgørende betydning!

Step By Step

Wordpres.com

 1. På forsiden af WordPress.com finder du en stor og tydelig knap med teksten “Start your website”, den klikker du på
 2. Nu skal du indtaste din nuværende E-mail, et brugernavne efter eget ønske og et password (dit password skal være sikkert!) (Du kan også logge ind via en Google eller Apple konto, men jeg vil anbefale at du gør det via din email)
 3. Nu skal du vælge dig et domæne. På denne side bliver du præsenteret for en lang række mulige domæne betegnelser som .com, .blog etc. Har du i forvejen et .dk domæne kan du også benytte det, ved at vælge linket “Use a domain I own”
 4. Vælg hvilken plan du ønsker. Vælg evt. bare den billigste til 300 kr. pr år, du kan altid opgradere senere, hvis du har behov for det. Der er ikke nogen grund til, at betale en for høj pris, hvis det er noget, du slet ikke bruger!
 5. Nu er det tid til at indtaste dine betalings og kontakt oplysninger. Her er der de forskellige betalingsmuligheder, som du kender fra mange andre sider.
 6. Nu er du igang og første trin er at give din nye WordPress hjemmeside et navn og et slogan (site title, Site tagline), sætte siden online, redigere menu og hvad du ellers ønsker at gøre på med dit nye CMS.
 7. Nu har du din egen WordPress hjemmeside for kun 300 kr om året og med den mulighed, at du ALTID kan eksportere dine sider, hvis du på et tidspunkt vil have, at den bliver hostet på et “normalt” webhotel som eksempelvis Netsite, Simply, DanDomain etc.

1-Click installation
Som jeg varmt vil anbefale til alle, da den både er billig, nem og med den vigtige mulighed for, altid at kunne udvide systemet i takt med at du får nye ideer og behov.