DEMO Html5DEMO WORDPRESSDEMO WEBSHOP

Bruger du Elementor, Divi Builder eller lignende?

Artiklen er opdateret den: 3. juni 2024

Hvis du har læst lidt på min hjemmeside, ved du, at jeg ikke benytter eller anbefaler dig hverken at bruge Elementor eller Divi Builder eller en af de mange WordPress Buildere.
Brug derimod den indbyggede Gutenberg editor.

Jeg er meget stor fan af ACF, da jeg mener, at med dette plugin / tankegang kan man “bygge” de mest brugervenlige hjemmesider.

Samtidig vil ACF og brug af custom post-types sikre dig en langt hurtigere og for dig mere brugervenlig hjemmeside, end ved brug af en builder som Elementor eller Divi Builder.

Legomand der bygger en hjemmeside med Elementor eller Divi Builder

Brug for hjælp?
Har du trods mine anbefalinger allerede en hjemmeside, der benytter en WP Page Builder, og har brug for hjælp – vil jeg selvfølgelig gerne hjælpe!

Det vil typisk koste dig en ½ – 1 time, hvis jeg skal rette eller ændre indhold, design og opsætning på en specifik side!

Elementor eller Divi Builder er ikke dårlige plugin

Deres styrke er, at man som almindelig IT bruger kan komme langt. Opsætte professionelle sider i WordPress uden nogen viden om, hvordan den bagvedliggende kode hænger sammen.
Lidt som at møblere sit hus med Ikea møbler. Vi gør det alle, det er billigt og ser faktisk også godt ud!

Lidt som Ikea møbler …

Jeg vil godt have en seng stående der, et bord derhenne, og rundt om 4 smukke stole”.

Ikea og WP builderne kan levere det hele!
Delelementer skal blot samles efter anvisningen og dit hjem … hjemmeside fremstår smuk og færdig!
MEN, fordi du kan samle en Ikea seng, et bord eller stol, betyder det jo ikke, at du pludselig er møbelsnedker!
Hvad skal du gøre, hvis bordet er 10 cm for langt til din stue, stolene er lidt ustabile og sengen er lidt hårdere, end du faktisk kan lide?

Ja, så lever du med det – det går nok, det er billigt og ser forholdsvist pænt ud!

Vær mere seriøs med din hjemmeside!

Helt samme tilgang vil jeg dog ikke råde dig til med din hjemmeside.

Tankegangen: “Det går nok” vil helt sikkert spænde ben for din succes og indtjening via din hjemmeside. Om det er en webshop der sælger produkter, eller en hjemmeside der skal genere kunder til dit firma.
For at en hjemmeside konverterer optimalt i dag, er der rigtig mange elementer, der alle skal virke optimalt og i sammenspil.

Maler du din gamle Fiat Punto i en kongeblå stilfuld farve, ja så er det stadig bare en Fiat Punto!
Præcis som når du opretter en hjemmeside i Elementor, Divi Builder, Beaver Builder eller tilsvarende WordPress buildere.
Det ser flot ud, er forholdsvis nemt at lave, men koden og opsætningen minder mere om en Fiat Punto end en Formel 1 racerbil.

Ulemper ved at bruge en builder

Ydelsesproblemer / pageload

Elementor og Divi tilføjer ekstra og unødig JavaScript og CSS til hver side, hvilket forårsager en langsommere indlæsning. Dette påvirker brugeroplevelsen negativt og fører til dårligere SEO-resultater.

De kræver flere serverressourcer til at håndtere de ekstra mange forespørgsler og script, medfører det højere belastning på dit webhotel, især hvis du har mange besøgende – Grundet din dårligere SEO performance, er dette punkt måske ikke noget problem 😉

Låsning til platformen

Når du opretter en hjemmeside med Divi Builder eller Elementor, bliver du afhængig af disse specifikke buildere. Hvis du på et tidspunkt beslutter dig for at skifte til en anden builder eller forhåbentlig helt at fjerne builderen og benytte WordPress egen Gutenberg editor, er det en kompliceret og tidskrævende proces, da din side sandsynligvis vil miste meget af sin formatering og funktionalitet.

Kompatibilitetsproblemer

Elementor og Divi Builderen kan nogle gange være i konflikt med andre plugins, hvilket kan føre til fejl og problemer på din hjemmeside. Dette kræver ofte meget tid til fejlfinding. Et arbejde, der kan være frustrerende og dyrt.

Ikke alle WordPress-temaer er fuldt ud kompatible med Divi Builderen eller Elementor, hvilket kan begrænse dine designmuligheder og kræve, at du kun vælger imellem specifikke temaer, som firmaerne bag disse “smarte” plugins selv sælger!

Læringskurve og kompleksitet

Selvom Elementor og Divi er designet til at være brugervenlige, og målrette kunder der ikke selv kan kode, kan de mange funktioner og muligheder være overvældende for brugeren.
Lidt ironisk – men da man skal kunne alt uden nogen forkundskab eller erfaring med at kode hjemmesider, kommer man til at opbygge en ny kompleksitet … som at gå over åen efter vand!

Selve brugerflade i editoren virker kompliceret, da alt er synligt og til rådighed hele tiden – “Muligheds overload

Pris

Mange af de avancerede funktioner i er kun tilgængelige i pro-versionen, som kommer med et abonnementsgebyr.

Koder

Elementor og Divi Builder genererer ofte en betydelig mængde overflødig kode, som ikke er optimal. Det gør din hjemmeside tung og mindre effektiv i forhold til hastighed og SEO. Et emne som jeg personligt er meget optaget af!

Kort fortalt er din hjemmeside låst, da indhold og opstilling/design umiddelbart ikke kan beholdes, hvis du ønsker at benytte en ny WordPress builder, eller allerhelst slet ingen. Koden er uhensigtsmæssig og gør din hjemmeside langsom og dårlig i forhold til SEO. Mange betaler typisk et abonnement til en Pro løsning.